DIF - Västra Frölunda

As we speak släpps pucken mellan DIF och Frölunda på hovet i Stockholm. En match i den vanliga serielunken som som alltid för DIF betyder enormt mycket. Alla poäng räknas för ett lag som Djurgården.

Frölunda är ett lag som står för göteborgs kramvänliga allians mellan lag som i vanliga fall slåss på fotbollsplanen i färgerna grönsvart, blåvitt, gulsvart eller rödblått. Nu har de tyvärr bara ETT hockeylag så de måste samsas på vintern och allt är glömt. Fint.

Zigomanis gör sin andra match och verkar vara en stabil värvning. Hade 70% i tekningsvinster i förra matcher mot SSK. Ragnarsson är skadad så nu får de andra kliva fram lite och visa lite fina takter!

Nu kör vi!

Blogg-oskulden är nu ett minne blåblått/Olle

Krönika nr 1

Som evig Djurgårdare sitter jag och nostalgiskt tänker på saker som glädjer mig och min övertygelse om att gamla fina Djurgår´n är det bästa för mig...

   Det jag tänker på till att börja med är vad Skåne är för Sverige eller en färgparlör som enbart består av svart och gult.(ja, en ajk:are hävdar att det är någon jävla mörkblå nyans, men det skiter jag å de grövsta i). Svart är å andra sidan ingen färg och därför speglar det de själbefriade nomaderna runt och omkring Solna centrum, hur som helst, rätt bra.

När jag började få upp ögonen för ajk (black army) då sprang de runt i stentvättade jeans, Sverige T-skirt och bombarjacka! Hur i helvete kunde vissa med gott samvete säga att de höll på ajk då? Var det ett planerat modedrag? Detta är alltså mitten 90- talet, jag menar vad hände där?


"AJK- BA, ni värvar de ingen annan vill ha"


Till sist kan jag bara säga till alla gnagare att 2009 var ett undantag och sker undantag vart 11 år, så är det på tok för ofta...

  
De grönvita på söder, ja vad ska man säga... Har egentligen aldrig haft en uppfattning om dessa, men tydligt är att om man har ett förflutet i "Länkarna", så har du också ett årskort på Söderstadion med största säkerhet. Jo, en sak att de har stadion i namnet på arenan, oerhört obscent, nästan värre en de som sprungit in på planen under 2000-talet med en outfit likt en lagerarbetare från tidigt 80-tal... Det sägs att de flesta som flyttar till Stockholm från övriga Sverige, men som inte har ett lag i hjärtat, blir bajare. Har en viss förståelse för detta då kravet för att svälja "bajen konceptet" inte är så svårt: Du skall se någorlunda ut i färger som vitt och grönt (vit skjorta med absintstänk duger). Deras mest trogna supporter ser ut som Borka i ronja rövardotter och deras senaste, nu sparkade, tränare som en sydtysk porrskådis. Nu när allsvenskan 2009 är över för bajen och det gick som det gick, så lär det även bland manodepressiva vara enklare att hitta nya, härliga supportrar.

Grattis Hammarby, ni kan verkligen sälja er själva!

 
Kan förekomma vissa faktafel, men känns rätt bra efteråt ändå...

 
Till sist vill jag bara säga att Djurgår´n skall förbli i allsvenska 2010 och att DIF Hockey skall till slutspel!

 
Utdrag ur min kommande bok: "Spy galla i frustration över resultaten som uteblev"


Brev till DIF Fotboll

Det var inte många år sedan man blev beviken om det inte blev guld eller om vi missade europaspel. Det är andra tider nu. Vi står inför en fruktansvärt tuff utmaning. Jag säger det jag sagt förut, vi ÄR sämre än Assyriska som lag och sett till individuella spelare. Men vi har verkligen något som de inte har. Tyvärr så är det bara en spelare i dagens DIF som visar hjärta och stolthet. Det är VI, vi som står på läktaren ur alla väder och alla med samt motgångar. Vi, den 12e spelaren kan inte avgöra dagens match själva. Vi behöver hjälp av resterande 11 på planen. Som vanligt kommer vi att ge järnet i 90 minuter. Så jag hoppas innerligt att ni gör det med för annars så ses vi i Superettan nästa år. Jag vill inte torska mot ett bajen på ett regnigt råsunda. Jag vill krossa gnaget och ta guldet ifrån dem. Med stolthet vandra bort från solna tillsammans med mina DIF-vänner.
Hur vår nästa säsong ser ut. Det avgörs idag och bara idag. 16.45 är tiden då DIF Fotboll får sin sista chans att visa varför vi har gett dem förtroende att bära vår uniform och stoltsera under vår fana.

Vår sång skall aldrig tystna!

/JGF

DIF-Assyriska, sista ödesmatchen för i år...

Imorgon avgörs det på ritktigt. Vilka vinner och vilka försvinner.....Jobbigt att vara DIF just nu....

Resa blir det imorgon iaf. En bil blir det denna gång då det strulat med minibussen. Följande är anmälda och klara till resan imorgon:

1. JGF
2. JGF
3. JGF
4. JGB
5. JGF

Matchstart: 16.45
Avresa: Jönköping 12.00 (ej diskutabelt, skall kröka ikväll)
Stannar i: Mjölby och Nyköping (ringer er grabbar)
Resvärd: Olle
Musikansvarig: Oscar (olle gjorde inget bra jobb senast)
Pris: JGB står för fiolerna!

Väl mött!



Total tomhet...

Assyriska-DIF 2-0

Katastrof, fiasko eller underskattning. Kalla det vad ni vill. För mig är detta det slutgiltiga beviset på att DIF Fotboll 2009 inte har något hjärta för klubben de spelar i. Flera tusen Järnkaminer tog sig till Södertälje igår för att se DIF ta första steget mot Allsvenskan 2010. Men ack så besvikna de fick bli. 11 man iklädda våra färger och ambassadörer för vår klubb går ut och tittar på bollen i 90 min. Assyriska rullar helt enkelt ut oss och vi gör inte det minsta för att ändra matchbilden.
Efter 2-0 brast det för mig. Det gör ont i mig att se 11 spelare missbruka och totalt förnedra våra färger inför hela fotbollssverige. Aldrig tidigare har jag sett ett så blekt lag utan kärlek till tröjan han spelar i. Man har sett stor klubbar i Europa klappa ihop i vissa matcher men ibland slår klass till och med hjärta. MEN för mig skulle det vara en självklarhet när man är ett så dåligt lag att visa hjärta och kriga i fucking 90 min. Det är det enda sättet vi kan vinna på är att kriga sönder Assyriska i 90 min. För dagens DIF är ett mycket sämre fotbollslag än Assyriska. Jag förstår bara inte hur man kan med att göra en sådan dålig insats när man har flera tusen på läktarna som följt DIF under hela säsongen genom alla förluster.

Men på Söndag kommer vi att vara där igen. Vi kommer stå där med stolthet och tro på att spelarna skall komma till insikt och föra vidare får stolta tradition. Vi är Järnkaminer och ingenting kan rubba oss!

Ses på stadion! För skölden...

Dags för kval!

Efter en mycket bra kamp mot Kalmar så tog vi oss till kval. Ett kval där Assyriska väntar...
Ja, vad ska man säga om assyriska utan att vara otrevlig. Liksom men vet ju vad man tycker om Södertälje tattare men det känns som väldigt skilja världar när det gäller SSK och Assyriska. Trots att dessa lag kommer från samma stad har de väl knappast något gemensamt?
Om man håller på SSK i hockey, håller man på Assyriska i fotboll då? Knappast va?! Aja, skall inte såga sönder dessa märkliga människors syn på idrott. Men jag vet av egen erfarenhet att det kommer aldrig att lyckas med ett lag med över 80% spelare från olika länder. That's it!

Jag orkar egentligen inte skriva om matchen imorgon. Tror vi tar en ganska behaglig seger sett över två matcher. Ingenting kan stoppas oss nu, vi är starka!



Måste passa på att totalsåga en sak här med:

Följande text är saxat från www.guliganerna.se

Medlemskampanj!
Vi är idag 825 medlemmar men vi har plats för många fler! Darför kör Guliganerna nu igång en medlemskampanj som sträcker sig 2009 ut. Blir du medlem nu bjuder vi på medlemskapet även för 2010

Mer information om hur du blir medlem hittar du under fliken "bli medlem" i menyn. För mer info maila [email protected]

Detta är bland det sjukaste som jag hört. Förstår att landsortslagen vill vara "häftiga" och ha många medlemmar men vafan! Detta är verkligen fel väg att gå. Varför ha medlemmar om man inte får in pengar.
Jag betalar med glädje in medlemsavgift till JK varje år för att stötta verksamheten och bidra till uttvecklingen av vår supporterförening. Hur fan skal de kunna utveckla sin verksamhet uten cash???!!!!
Dra åt helvete era jävla bönder!

Det följer upp deta pinsamma erbjudande med att stänga ner sitt forum. Anledningen till detta är att det är "för låg nivå på forumet". Haha sorgligt! Ska man skratta eller gråta?
Man är så jävla stolt och glad över att vara Djurgårdare!


Lite finare, Lite bättre!




Tack för igår!

DIF-Timrå 3-1

Gårdagen innehöll det mesta:

*3 poäng
*bra hockey
*underbara människor
*fest
*zombiefylla
*elaka sånger om en medlem i JGF
*fler elaka sånger om en medlem i JGF
*Rosévin

Listan kan göras lång. Men vi hade iaf en grymt kul och trevlig resa. Det var ritkigt skönt att se DIF spela bra och vinna på hemmaplan för en gång skull. Man är ju en helt bortskämd med segrar på våra resor. Men igår vände vi trenden och blickar nu framåt mot fler ES-mtacher och eventuellt kval i allsvenskan med DIF fotboll.
Matchen igår finns kanske inte jättemycket att skriva om. Hänvisar alla statistikbögar och övrigt "löst folk" till www.difhockey.se

Jag vill även passa på att nämna att JGF börja hitta sina roller i gruppen. Efter mycket sökande så har vi dessa olika roller:

*Ordningsman
*Sängare/Slagskämpe
*Bangare
*Reseansvarig/bloggare

Grabbar, ni vet vem som är vem!

Nu tar vi oss ur sängen, skickar i oss två alvedon. Sen in i duschen för att att inte behöva lukta som han som bor där vi skall se matchen idag.

MOT ÖVERLEVNAD OCH ALLSVENSKT SPEL 2010!

RSS 2.0