Snart bär det av!

Ligger just nu bakfull som satan sängen och börja så smått att tagga till dagens resa. Vore roligt att skriva lite om hur kul JGF hade igår när vi var ute på stan. Men detta är ingen fucking social blogg. Här skriver vi om det som verkligen betyder något, DIF!

Denna helgen är så enormt viktig för oss som är DIF. Vi kan tillsammans bestämma hur detta skall sluta. Tro mig vi kan påverka resultatet i båda helgens matcher. Ni som inte vet vad jag pratar om kan sluta läsa bloggen. Ikväll är vi 1500 i klacken, vem kan stå emot Sveriges bästa klack på 1500 man i hovet?! Vem kan stå emot flera tusen förbannade och målmedvetna Djurgårdare på stadion!? Vår enda motståndare dessa matcher är vi själva. Står vi inte upp för DIF tillsammans kommer det att bli piss.

STÅ UPP, SJUNG, ÄLSKA! Det är så vi lever, vi är DIF!


Ses på hovet ikväll!
/JGF

NU ÄR DEN HÄR!



Förhandsboka JGF-Mössan på:
[email protected]

Pris: Ej klart

Bussen är full!

Minibussen som rullar upp till Hovet på lördag är nu full!

Dåligt med taggning här på bloggen!!!???


Krossa Timrå!


Sjukt jävla skön seger!

Helsingborg-DIF 0-2

Hoppet lever för vårt kära DIF. Vi kommer att klara detta, vi är DIF!

Om själva matchen så finns det egentligen inte jättemycket att skriva om. DIF spelar stundtals bra och sätter 2 chanser. Grymt bra med tanke på hur det sett ut i år. Skapar även en hel del chanser och det är skönt att se. Utan chanser gör man inga mål liksom...

Dembo gör en mycket bra match och är bäst på plan. Tycker han räddar oss från ett oavgjort resultat idag. Hade text Martin Hansson dömt idag så hade vi nog torskat 3-1. Domaren idag höll ingen vidare klass men det tackar vi för!

Till sist vill jag ge ALLA skånska klackar en riktigt fet jävla sågning. NI ÄR PINSAMMA!

Lyssnade idag noga på Helsingborgs klack och jag vet inte ritkigt hur jag skall sammanfatta detta spektakel. Till att börja med är det dags att byta dialekt i ramsorna. Det låter rent förjävligt när de sjunger på skånska. De tar våra ramsor och sjunger dem på skånska. Byter inte ens text!? Bägaren rann över när man hör hif-klacken sjunga "solnatattare", TILL OSS!!?? På fucking äcklig skånska. När jag försöker få en bild över hur klackledaren i helsingborg ser ut så kommer jag osökt att tänka på han Nick. Han som har haft sommarlovsmorgon för något år sedan. Även han som skrev den där kassa låten "Hej Hej Monika". Har även för mig att han var med i filmen "Hata Göteborg"? Gapig, grötig och jävigt ful!
Folk undrar säkert varför jag är så bitter en dag som denna. Men det finns ett enkelt svar på den frågan. Jag hatar skåningar eller danskar som de egentligen är och vill vara. Sen kan jag faktiskt inte respektera ett folka som jag inte förstår vad de säger. Är man svensk skall man iaf försöka göra sig förstådd? Har jag fel?

TACK DIF! 


Dagen D

Ikväll är det en väldigt avgörande dag när det gäller fotboll. Vilken division kommer vi att spela i nästa år? Slår vi Helsingborg ikväll så har vi väldigt goda chanser att nå kvalet och där få möta Assyriska. Assyriska i ett kval är nog inte en helt enkel match men vi har goda chanser.

Jag vill hylla de som åker från sthlm idag. Två bussar rullar idag ner till danmark för atts stötta DIF i säsongens sista bortamatch. Otroligt att få ner två bussar! Finns bara ett lag i hela Sverige som kan lyckas med det. JK är starkare än på länge och det bevisas match efter match. Igår var det fullt på hovet och idag 2 bussar till hbg! Denna tiden är viktig för oss och vi kommer bli starkare och mer stolta än på länge när allt vänder.

Ge oss lite glädje, kämpa på!


Skärpning DIF!

DIF-Skellefteå 2-3

Vad händer?! Varför är DIF så jävla ojämna? Dags att vakna upp i hovet nu....

Cehlin gör 1-0 på en retur, otroligt skönt! Sen vet jag inte riktigt vad som händer. Vi får inte det trycket som vi hade mot rögle. Halva första och hela andra fick DIF ägna sig åt försvarsspel. Försvarsspel som inte alla gånger är vår grej. Printz, vad fan gör du?! Tycker att Printz är en grymt tacklare och kan visa vägen. Men ibland är han en riktigt säkerhetsrisk bakåt. Vore kul att testa Niklas Andersson på Prinz plats någon match. Tycker att han borde få chansen när Printz inte når normal ES standard.

Vill fortfarande skicka ut ett frågetcken efter Krüger, vart har grabben tagit vägen? Hoppas verkligen att vi får se andra takter på lördag när JGF åker upp till hovet.


ENDAST 2 PLATSER KVAR I BUSSSEN!

När: 31/10 LÖRDAG
Vart: Hovet Stockholm
Tid: Avresa från Jönköping Resecentrum 13.00 
Matchstart: 18.30
Pris: 250:-

Anmälda:
1. JGF
2. JGF
3. JGF
4. Sebbe
5. Wennlo (driver)
6. Jonas Sjöstrand
7. Robin (Mjölby)
8. Ludde
9. Ludde

Som sagt, först till kvarn gäller!

En råtta svart och gul!

Gnaget Light gästar imorgon vår borg för match mot våra hjältar. Efter senaste matchen mot rögle känns det verkligen bra och formen verkar verkligen vara på topp i DIF. Riktigt kul att spelare som Jimmie och fimpen har börja producera och leverera mer och mer för varje match. Vore väldigt skoj om Krüger hittade tillbaka till sin form som han visade upp i början av serien. Kedjorna mot rögle var helt klart intressanta då vi hade i alla fall tre ritkigt heta, tunga kedjor. Kul att se Cehlin gå in och dominera vissa byten.
Vill höja ett varnigns finger för Gnaget light som har inlett serien mycket bra. De ligger just nu tvåa om jag inte har fel. Så hitills ses de som en riktig komet i årets ES som vi skall plocka ner på jorden imorgon.

Hata Gnaget!

Skriv krönikor på JGF-Bloggen!

Skulle vilja meddela att det är fritt fram att skriva av sig lite JGF-Bloggen. Vore grymt kul om vi kunde få in lite krönikörer till bloggen. Så om du har något du vill skriva om så tveka inte! Skriv ihop något bra och maila till oss så publicerar vi det på bloggen så alla våra läsare kan läsa just DIN krönika.

Maila till:
[email protected]


Vill även slå ett slag för vår resa nu på lördag. Mer info finns längre ner på sidan. Det finns två plaster kvar och först till kvarn gäller.


Allt för DIF!

Underbar helg!

DIF-Öis 2-1
Rögle-DIF 1-3


Denna helgen kommer troigtvis inte att gå till historian eller skrivas böcker om. Men det var oerhört skönt att vara DIF en helg som denna. Det viktigaste var nog ändå segern i fotbollen mot örgryte. Hoppet om kvalplatsen lever och för en gång skull visade grabbarna lite hjärta och kämparglöd. Otroligt skönt att se ett krigande DIF med 2 man mindra i ungefär 30 min. Stor eloge till DIF Fotboll och publiken som var på plats för en mycket viktig seger. Tillsammans är vi starka och tillsammans skall vi segra!

Efter fotbollen var de bara att zappa över till hockey och se DIF köra över Rögle ganska lätt. Rögle hade inte mycket att sätta emot och DIF visade upp ett mycket imponerande spel. Jimmie är glödhet just nu och det är en fröjd att se honom spela ishockey när han är som bäst. Han borde vara en förebild för många blivande stjärnor och en stor ambassadör för DIF. Så mycket hyll till Jimmie!

Under matchen mot rögle så kom jag att tänka på en sak. Det finns otroligt mycket likheter mellan Hv och Rögle. De kommer båda från småstäder och har samma trångsynta syn på ishockey. Deras fans ser likadana ut och de går ca 5 min innan matchen är slut för att komma först i bilkön från arenan. De har samma stulna ramsor och de få "egna" ramsorna de har undrar jag vem som var först med? Eller har de samma sångskapare? Nej, usch Rögle går fet bort för mig. Men det är ju ett sådant där lag som ingen mer än invånarna i Ängelholm bryr sig om. Just det ja! Det finns en sak som Rögle har som inte Hv har...HISTORIA och TRADITION!

Måste även tyvärr konstatera att det vidrigaste av alla djur som finns på denna jord vann idag. Aik ser ut att ta hem guldet i år och det gör ont i mig att veta att de vinner guld och att vi kanske åker ur. En lite bonus var väl att bajen torska så vi har större chans att nå kvalet. MEN ÄNDÅ HATA! 

Tillsammans!


Hur skall det gå?

DIF-Södertälje 1-2

Då blev det torsk med 1-2 mot Södertälje igår. Har svårt att uttala mig om spelet eftersom jag inte kunde se matchen av olika anledningar. Men att dömma av DIFTV så säger både Jimmy och Micke J att vi spelade dåligt och inte fick dit pucken. Tydligen så var det även dåligt spel bakåt och släppte till alldeles för lätt. Som Jimmy säger så måste vi slå dessa lagen för att visa att vi skall vara över slutspelstrecket. Så skärpning DIF!

Imorgon är det fotboll igen. Som vanligt är matchen mycket viktig för vår framtida existens i allsvenskan. Kommer ett längre inlägg om denna match imorgon.

Har egentligen inte så mycket att skriva om idag. Behöver lite glädje! Behöver åka på match och känns känslan igen!

ÅK MED TILL DIF-Timrå 31/10!

Dags att visa årets nivå!

Det har varit lite upp och ner. Men idag hoppas jag att DIF verkligen visar vilken del av tabellen vi kommer ligga på i år. Idag möter DIF Södertälje hemma i Hovet. Södertälje är väl ett lag som inte bör tillhöra toppen av ES 2009-1010. Men man vet aldrig. DIF har ju helt klart visat upp att de tänker spela slutspel i år. Ett steg på den långa vägen är att kunna slå lagen som bör vara sämre och ligga i botten. Därför ser jag denna match som en enkel fingervisning om hur bra vi egentligen är i år. Vi måste visa att vi kan spela bra mot sämre lag och inte falla in i deras tempo. Spela som mot Hv fast ännu bättre. Tackla, döda, hata!

Full satsning mot 3 poäng idag!

/Älska DIF 

31/10 DIF-Timrå, JGF ORDNAR RESA!

Då var det dags att rulla den första bussen i JGFs regi. Denna gång är det Hovet som gäller och Timrå står för motståndet. Minibuss är det som gäller 8 platser, först till kvarn!

När: 31/10 LÖRDAG
Vart: Hovet Stockholm
Tid: Avresa från Jönköping Resecentrum 13.00 
Matchstart: 18.30
Pris: 250:-

Anmälda:
1. JGF
2. JGF
3. JGF
4. Sebbe
5. Wennlo (driver)
6. Jonas Sjöstrand
7. Robin (Mjölby)
8. Ludde
9. Ludde

Som sagt, först till kvarn gäller!

Anmäl dig här:
[email protected]

Hjärta slår klass!

DIF-Hiv71 3-2

Om det är något vi i familjen behöver just nu så är det glädje och lite positiva vibbar. Tack DIF Hockey för denna otroligt sköna seger. Eller kanske, TACK Johan Björk i Hv som gav oss 3 poäng idag. Men jag tycker verkligen att vi krigar oss till 3 poäng idag. Hv är många stunder riktigt mycket bättre än oss men vi kämpar in i det sista och hugger på allt. Tycker att Riddarn gör en otroligt bra match i målet och hoppas att han får fortsatt förtroende i målet. Det ser ut som om försvaret agerar mycket tryggare med riddarn i mål.

Riktigt bra insats av klacken idag. Stort hyll till alla som var där! Sjukt underbar stämning i slutet av tredje. Fick gåshud flera gånger om. Var till och med tvungen att stå upp i slutet under "Hardy Nilssons Järnkaminer". Klacken bar DIF fram till 3 poäng med lite hjälp av Björk kan man säga.

 
Det finns ingen skönare seger i hockey än att slå Hv just nu. Men alla vet hur det kommer att låta imorgon från hv munnar.

-Vi var bättre (första kommentaren om matchen i sin helhet)
-Domaren var dålig (börjar bli desperat i jakten på en förklaring)
-Jävla Björk, han ska fan inte spela mer nu! (sågar sitt eget lag och känner att kommentarerna börjar ta slut)
-Hur går det i fotbollen då! (den sista panikartade kommentaren som slinker ur en bitter hvsupporter)

Vi har hört det förut och kommer att få höra det många år framöver....tragiskt!

Hata hv!


Svar på tal...

Läste nu en mycket trevlig kommentar från en mycket hängiven Hv-supporter. Tänkte att eftersom denna person lagt ner ex antal minuter på att svara så skall jag också göra det. Men jag skriver det inte som ett svar utan mer som en fortsättning på min senaste text. Allt för att undvika att denna blogg blir en chatt eller diskussionforum.

Stycket om hjältar kan man tolka på olika sätt. Vad är en hjälte för dig? För mig är en hjälte någon som gjort något speciellt för klubben och är lojala mot klubben i ur och skur. Han skall även ha lyckats sportsligt i både Sverige och utomlands. Vi snckar Rolle Stoltz, Sven "Tumba" Johansson, Jens Öhling med flera...Jag vet inte riktigt vem hv skall välja...hummm Esa Keskinen? Johan Davidsson kan man kanske se som en hjälte, men annars vet jag inte. Men som sagt att ha en hjälte är något personligt så det finns säkert någon som håller på hv som tycker att jag är dum i huvudet.

Det där med lokala spelare måste vara helt uppåt väggarna då DIF Stockholms Stolthet har alla spelare utom 2 st som kommer från Stockholms län. Liksom voutilainen (stavning?), laine, niinima (stavning?), beech, ward? lokala? hjärta? Klubbkänsla? Nu är det säkert någon som tycker att det inte spelar någon roll vilket land eller stad spelarna kommer från, bara man vinner. Visst är det kul att vinna men vafan! För mig handlar det inte om det sportsliga. Det är något så mycket mer. Det är ren kärlek till skölden som aldrig förtvinar. Kärlek som du som är DIF aldrig kommer lämna eller svika. ALLTID-OAVSETT är det vi lever för.

Snälla ge oss en kommenter om att vi kommer möte J-södra nästa år! Vi skiter i vilken division vi spelar eller vad våra motståndare heter. Vi kommer att stå där enade och hungriga att nå samma mål. Visa vår kärlek för vårt älskade DIF.

Sista punkten blir Tifo. Om man jämför med tex Modo, Skellefteå, Rögle, Linköping, Södertälje och några fler lag som ingen bryr sig om så JA! Hv har producerat sjukt många tifon som slår de lagen. Men mig har de aldrig och kommer aldrig imponera på.

Vätterns strand är Djurgårdsland och kommer alltid vara! Jag är inte bitter över staden jag bor i bara människorna som bor i den...the end!


Allsvenskan, Superetten, division 2, Djurgår´n ändå!

Hatet ligger i luften...

Våra gäster i Hovet ikväll kommer från en liten stad som tycker dom är störst. Jag tror att jag skulle kunna lägga ca 5 timmar på att skriva om mina känslor för äckel-Hv. Men ingen skulle orka läsa. För egentligen är hv en sådan klubb som ingen bryr sig om. Men för oss som INTE håller på Huskvarna laget men bor i Jönköping (närliggande större stad) är det nästan som att möta bajen eller gnaget.

Inga egna ramsor! Hv har nog den mest patetiska klacken i hela södra Sverige. De har väldigt höga tankar om sig självla och blundar för övriga hockeysverige. Dock tror jag de som var med på "bondeinvasionen" förra säsongen var tvugna att öpnna ögonen efter att blivit totalt krossade på läktaren av våra köra Järnkaminer. Northbanks Supporters förknippar jag med korvgrillning, lotteri och kreativt nyaskapade ramsor. Finns många exempel på detta i deras egna "dokumentär" när de åker upp till hovet.

Hv71 är laget utan historia och utan tradition. För mig har det aldrig funnits några tankar på att lägga min tid på detta lag. Trots att jag är född och har bott i Jönköping i hela mitt liv. Folk frågar mig ofta:
-Varför håller du inte på Hv när du är från Jönköping? (läs meningen med småländska så förstår ni mitt illamående)
Mitt svar är enkelt. Det finns inga som helst anledningar att hålla på ett lag som består av mestadels människor som inte har hjärta för klubben. De säger att Linköping är en plastklubb men vad är de själva? De har ingen historia som är något att berätta eller se tillbaka på. De har inga hjältar innom klubben som är från stan. De har ingen klack som man skulle vilja sätta soin fot i. SERIÖST! Jag skulle fan aldrig stå i deras klack. De säger att de skapat en ny klackkultur. Tifon? Aldrig sett hv skapa ett tifo! Väntar fortfarande på att hv skall komma med något som de är först med. Eller nationalsången var väl Hv som började med? HAHA så säger de här nere! De är sjuka! Hjälp mig eller skjut mig!


Dock är Hv71 just nu ett väldigt duktigt hockeylag. De leder serien och har spelat ut de flesta lagen i år. Även när de spelat dåligt har de vunnit och det tyder på styrka. Men om något lag kan slå hv så är det DIF. Vi såg i premiären att vi kan hota med vårt offensiva och aggresiva spel.

HATA HV!


Allt vi trodde på?

Det fanns en gång ett lag. Så stolt och framgångsrikt! De var stolta över sina färger. De krigade i alla väder mot sina motståndare. Det var VI mot rubbet, och vi gick allt som oftast som segrare ur striden. Vi hade DET som de andra inte hade. VI hade hjärta! VI hade viljan och kunskapen. Vi visste hur vi skulle bekämpa de värsta fiender som finns och mala ner deras otroligt ivriga kämpande för seger.
Det fanns en tid, då detta inte var en saga...Det fanns en tid när vi alla var fyllda av glädje och hopp. En längtan som drev oss mot framgång. Framgång som gjorde oss till kungar av detta rike. Ödets tid är kommen och vi är längre inte på toppen, vi är på botten. Någonstans gick deta fel, vad hände?
Vi söker svar, men vart finns de? Det ända vi har kvar är vår kärlek. Vår kärlek till skölden och våra färger. Vi är DIF och DIF står för kärlek, stolthet och gemenskap.

Forsätt vara stolta kära bröder. Ingen kan ta vår kärlek ifrån oss, VI ÄR DIF!

/se framåt!

Tiden går så fort...

Jag måste vara en av Sveriges sämsta på att skriva blogg. Tiden finns inte riktigt där...

Timrå-DIF 2-3

Men det var underbart att se DIF piska upp Timrå borta i lördags. Det var helt annat spel än mot Rögle, bra DIF! Något som är riktigt tråkigt är att media har förstört Krüger. Dessa skriverier och uppståndelse gör att grabben får för stor press på sig. Det är inte bra alls! Man ser att han inte alls spelar med samma glöd och energi längre. Han är rädd för att inte göra poäng i en match eller att underprestera. Självklart är detta bara rena spekulationer men så ser det ut iaf.

Då till dagens match.

BK Häcken-DIF

DIF Fotboll åker ner till gbg för att möta BK Röven. Ett ganska vidrigt lag som bär mycket äckliga färger. De fulaste och mest hatiska färger man kan bära inom svensk fotboll. Dock så är häcken ett lag som man knappt bryr sig om. Känns som ett riktigt utfyllnadslag i allsvenskan. Liksom hur stor risk är det att Häcken skall ta ett SM-guld? Häcken och BP är klubbar som skall fostra spelare i lägre division och sedan sälja dem vidare till större klubbar. Egentligen är det sjukt Häcken och BP har nog  de mest utvecklade ungdomssatsningarna i Sverige. MEN de har lag i allsvenskan som kostar hur mycket som helst. Borde inte dessa pengar gå till undomssektionen istället? Bara en fråga som skulle vara kul att få besvarad....
Men tillbaka till DIF! Vi har ett ganska jobbigt läge idag. Riktigt, riktigt viktig match som väntar idag. 3 poäng är ett måste för DIF. Det sjuka är att på DIFTV står Jeglertz och säger att vi skall forsätta spela samma spel som innan. Med samma grundidé som vi skall jobba vidatre på. Känns inte den lite misslyckad? Liksom vi ligger typ sist i allsvenskan och riskerar att åka ut...göra något kanske?!

Någon som är sugen på Hockey-resa snart???

/JGF

DIF-Rögle

DIF-Rögle 1-3


Har en del frågor att fundera över ikväll:

*Weesalu?

*Tjärna?

*Viljan?


Dessa tre mycket viktiga detaljer saknades riktigt mycket ikväll. Det började riktigt tungt med 0-1 relativt tidigt i matchen. Som vanligt inleder vi med mycket puck och aggresivt spel i anfallszon. Men idag avtar det väldigt fort och vi tappar allt vad försvarsspel heter. Jag är inget stort fan av Wesslau. Visst gör han sjukt snygga räddningar och räddar oss i vissa lägen. MEN han släpper ibland in enkla skott och får backarna att tveka i viktiga lägen. Sen alla returer som han släpper rakt ut vill jag inte ens tala om. Jag vill säga att vi har samma målvaktsproblem i hockeyn som i fotbollen. Hoppas det händer något på den fronten.
Någon som sett till den där Mattias Tjärnqvist? Har knappt sett röken av honom i år. Tråkigt när han är en så pass duktig hockeyspelare. Vill se mer av honom och VI kräver mer av honom!

Vi kan detta och vi VILL detta. Men vi måste även visa det. Vi kan slå vilket lag som helst i år det vet jag. Det kommer vända på lördag...Ge oss lite glädje!

Vi skänker skåne till Danmark!


Inte bara DIF...

Tänkte idag näst intill förstöra denna blogg genom att skriva om lite annat än just DIF. Just nu är det inga matcher eller imorgon är det match men eftersom jag tänkte skriva detta i söndags så skriver jag så.

Jag hoppades på torsk mot Danmark i senaste landskampen! Riktigt skönt att bli av med Lagerbäck, hatar den mannen! Han är totalt värdelös som tränare och saknar det mesta som krävs som förbundskapten. Skönt är det även att vi slipper spelare som Alexandersson, Mikael Nilsson och Sidleds-Danne Andersson. Ska bli oehört skönt att slippa se dessa vedervärdiga fotbollsspelare dra på sig den blågula tröjan igen. Tack gode gud för att de inte är DIF!
Men helt allvarligt talat vill jag inte se dagens landslag i VM nästa gång. De är så sjukt tråkiga att kolla på och därför bör de inte vara med. Jag ser mycket hellre på lag som bjuder till lite som vill och KAN spela fotboll, tillsammans som ett lag.

Avlustningsvis vill jag säga att om DIF är under isen just nu så har Svenska fotbollslandslaget varit det i ett par år nu. Vem skall ändra på detta? Vem skall stå i täten för svensk fotboll?

ÄLSKA DIF!

lite nytt

Djurgårn torksa mot färjestad.

Dan Burlin är borta resten av säsongen.

Hasse Backe kommer förmodligen inte till Djurgårn.

Jacobson funtar på att inte kandidera längre.

Sverige klarar inte VMplats

Inte mycket går vägen nu..

Men vi ger fan inte upp..

Globen?


Idag kan man läsa om att DIF överväger att flytta matcherna till Globen. Troligtvis är det enbart ett medvetet steg av media att vinkla det som att DIF vill flytta redan idag. Men jag går inte på det. Tror inte någon som är involverad i DIF Hockey vill att matcherna skall spelas i Globen. Helt ok om man skulle lägga en "storsatsning" i Globen men inte alla matcher. Självklart så förstår jag de ekonomiska fördelarna med att fylla Globen. Alla som varit i Globen vet att det inte alls är samma stämning som i Hovet. Det blir inte riktigt samma tryck helt enkelt. Men som sagt vså vore det riktigt coolt att få ihop en klacka på runt 2000-3000 pers i en storsatsning i Globen.

Vill även citera en riktigt Järnkamin, Gustaf Wesslau:

– Det finns ingen bättre klack i det här landet. Visst, det är mer folk i Scandinavium men där är det kanske 100 pers som är Goa Gubbar. Det är lite skillnad med vår klack på 1 500 personer.

Hela artikeln finner du här:
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockeybladet/sverige/elitserien/djurgarden/article5915960.ab

NR 1

DET FINNS BARA 1 PRINTZ!

VEM FAN ÄR IKPE???!!!

Sjukt härlig dag!

DIF-Linköping 2-1

Tack David Printz!

Han är vad man brukar kalla en räddande ängel. Det kändes som att se DIF-Brynäs igen fast nästan sämre än så. Första perioden leker vi ut Linköping alla gånger om. Men som mot Brynäs så tappar vi i andra och ännu mer i tredje. Det MÅSTE bli ändring på detta nästa match annars kommer det bli tungt för DIF. Vi tar fortfarande för mycket utvisningar och det får vara nog med det också. Powerplay är vi verkligen inte bra på idag och får inget riktigt tryck på Linköping. Nu ska jag inte klaga så mycket för vi vann ju ändå matchen. Oerhört skönt med 3 poäng i den här matchen.

Vill ge lite hyll till Danielsson snurrfint. Sjukt fint att få se sånt från spelare i DIF.

Klacken gör en riktigt bra insats och man märker att det är lättare för UCS/JK att styra alla när det är mindre folk. Det är två helt olika saker egentligen. Ett fullsatt Hovet är sjukaste stämningen i Sverige och grymt att vara där då. Men ett Hovet med en klack på ca 800 pers är riktigt bra kvalitet med bra varitaion på ramsorna. Tempot idag var riktigt bra också. Helt enkelt vill jag sammanfatta klackens insats med tre höga! D I F!

Forza DIF

Viktig match!

Idag spelar DIF Hockey mot plastlirarna i Lhc. Det finns mycket kul att säga om Linköping. Det är väl ett utav de få lagen som man tycker lite mer än äckliga. Det mesta handlar om pengar i lhc. Det går rykten om att lhc har planer på att byta ut sitt lejon(?) till ett dollartecken nästa år. Men det är ju bara rykten...
Frågan är hur länge vi skall se lhc "köpa" horor från andra elitserielag? När skall de börja producera lite eget som är något att ha? Frågan kvarstår och kommer nog göra det till pengarna är slut. Det roliga är att den man som skjuter in mest pengar i lhc är DIF eller påstår att han är DIF. Inte så mycket hjärta när man slänger in massa cash i en annan klubb i samma liga.

I vilket fall som helst så tror jag på tre pinnar idag. Finns inte en chans att Hardy tillåter grabbarna att inte vinna hemma på tre matcher. Är det pressen från hemmapubliken som ställer till det eller vad? Tror att stämningen på Hovet ikväll blir magisk då det troligtvis är mest säsongare idag och inte så mycket övrigt löst...

Daniel Fernholm, en hora en hora!

En avgörande faktor...

Tänkte slänga in ett inlägg som inte enbart handlar om DIF ikväll. Sitter och kollar på Elfsborg-Gnaget på tv. Riktigt fartfylld och rolig match att se. Man ser verkligen vilken skillnad det är på Elfsborg/Gnaget och DIF. Självförtroendet sprudlar från spelarna på planen och de vågar ta initiativ och rulla boll. Jag hatar verkligen gnaget över allt annat men det ÄR stor skillnad på gnaget och DIF i år. Hetare i närkamperna, kämpar för laget och rullar bollen inom laget. Önskar att DIF kunde visa lite jävla kuk med.

Något som också är sjukt är att man blandar ihop gnagets och elfsborgs fan hela tiden. De har typ samma flaggor och sjunger samma ramsor. På planen har vi även några fd gnaget spelare. Lucic och Izihzaki (eller hur fan man stavar?) har båda tidigare spelat i gnaget. Usch, svar och gult är så fult!

Vi får väl se om DIF tar tag i sitt spel till nästa match...

Hata gnaget!

Frågor och svar...

JGF får många frågor om olika saker. Tänkte berätta lite här nu för att undvika missförstånd och oklarheter.

Vad är Jolly Good Fellows?
Jolly Good Fellows (JGF) är en gruppering med personer som vill driva landsorts supporters till en bättre nivå. Vi vill föra vidare det som händer på läktarna i Stockholm neråt i landet. Det skall vara samma ramsor och samma inställning om man kollar på DIF i Hovet eller om man kollar i Kinnarps arens i Jönköping. Vi har för avsikt att få igång ett bra nätverk för supporters runt om i landet och få mycket folk på bortaresor för att följa DIF.

Vara med i JGF?
Vem som helst är inte med JGF. Just nu är vi 4 st med en 5e på gång in. Grundkraven är enkla egentligen. Man skall vara 20 år fyllda. Åldern är viktig eftersom vi brukar ha pubsamlingar. Andra kravet är att man skall ge allt för DIF i ALLA sporter. Inga jävla medgångare eller folk som bara håller på DIF i tex fotboll och något annat lag i hockey. Självklart är vi tacksamma för allt stöd som folk vill ge till DIF men för att vara med i JGF och driva landsorts utvecklingen så är det så.

Kan man köpa JGF-tröjor?
Nej. Det är endast de som är med i JGF som får tröjor. Ingen skall synas med vår logo om de inte är med i JGF. Vi har planer att ta fram t-shirts och sälja med snygga motiv men det ligger längre fram i tiden.

Fixar JGF resor till DIF matcher?
Nej, inte i dagsläget men planer finns. Vi skall börja med att få iväg lite minibussar till matcher. Längre fram i tiden kommer vi att försöka ordna storbussar med. På JGFs bussar skall det vara hög nivå och inga fylleresor. Självklart skall vi skratta, supa och ha allmänt kul men på ett bättre sätt. Du åker bara med om du är DIF, inga andra åker med JGF.

Har ni fler frågor så hör av er!

ALLT FÖR DIF!

 


Åt helvete!

Härligt! Vaknade upp bakis som fan och fett med ångest. Alla som följder DIF vet ju att det inte gick så bra igår. Det känns verkligen som två riktigt tunga förluster. Fotbollen ser mer än mörk tut nu och allt talar för att det blir Superettan som gällernästa år.

DIF-Trelleborg 0-0

Ja, vart ska man börja? Orkar egentligen inte gå igenom detta igen. Det ser ut som alla matcher i år. Ingen fantasi i spelat. Livrädda spelare som dessutom tydligen aldrig spelat fotboll? Det är precis så det ser ut. Hur kunde Dahlberg vara ett framtidslöfte? Hur kan man spela med Ikpe som spelfördelare när han inte släpper bollen. Varför gör man sitt andra nyte i 80e minuten? Frågorna är många och det tråkiga är att vi aldrig kommer få svar på dem. Något som gör mig ännu argare är att Jeglertz inte ens försöker vända matchen. Han har tre byten och använder dem så in i helvete fel! Milic tycker jag personligen blandar och ger. MEN en match mot Trelleborg tycker jag lätt att han ska spela. Raja och Milic skulle startat på varsin kant. Milic sög verkligen mot gnaget men passar han inte att spela ett derby?! NEJ! Det gör han verkligen inte. alla som sett ett derby vet hur spelet brukar se ut. Det blir inget finlir utan en jävla kamp! Det var därför Burlin gjorde en bra match mot gnaget. Det passar honom att spela sådana matcher. Aja, fuck it!

P.S
Pinsamma Dembo har gått ut och sagt att han vägrar spela u Superettan med DIF. JGFs svar till honom blir typ: DET ÄR JU FÖR HELVETE DU SOM ÄR EN BIDRAGANDE ORSAK ATT VI HAMNAR DÄR! PUCKO!

DIF-Brynäs 4-4

3-0
efter första perioden. Sen vet i fan vad som händer. Jag kan inte ritkigt med och vara förbannad på DIF Hockey. Men tyvärr kan jag inte hålla tillbaka mina känslor efter debacklet i fotbollen så jag kommer svära lite. Hur i helvete kan man pissa fullständigt på ett lag i en period och sedan hamna i samma dåliga spela som förr säsongen? Vår första femma med krüger, josef och engkvist är grym, underbart att se dem spela. Men slänger fram lite frågetecken till de äldre. Nilsson, Tjärna, Jimmy, fy fan vilka bleka insatser de gör. Det är ju de som skall gå in och vända på skiten när det går dåligt. FAN!
Skönt att veta att Hardy inte kommer tillåta at detta händer igen. Känns lite bättre att ha Hardy i båset i Hockeyn än Jeglertz i fotbollen...

Det var den dagen och den sorgen. Nu bryter vi ihop och kommer igen. På tisdag möter vi en annan del av köping och då jävlar kommer våra krigare vara taggade till tusen och likaså så vi Järnkaminer. KROSSA!

Spring, spring Linköping!


Bra dag? Eller dålig dag?

Just nu vet jag att flera tusen som är DIF sitter och taggar inför denna dagen. Alla är glada och längtar efter att få se DIF kliva in på stadion. Ny match men samma förutsättningar som det varit nu ett tag. Hoppet finns kvar, drömmarna om att klara av detta jobbiga läge. Jag tror verkligen att om vi fixar detta så kommer familjen växa sig så otroligt stark så att INGEN kan rubba oss mer i modern tid.

Det är verkligen ett privilegie att hålla på DIF. Vi visar hjärta och vi kommer kriga för vår existens i Allsvenskan. Men frågan är kommer spelarna att göra det? Hur mycket vill de detta?

Alltså denna dagen kan sluta på två sätt egentligen. Sjuk glädje eller tung sorg. Jag vill ut och fira segrar ikväll inte ut och tröstsupa. Men jag känner verkligen hur optimismen smyger sig på. Vi grejar detta! Kom igen nu DIF!

HEJ BÖNDER, VI ÄR JGF!

Ingen vanlig dag...

Imorgon är det ingen vanlig dag. För imorgon är det en riktig DIF-dag!

Schema lördag:
13.00 DIF-Trelleborg (Stadion)
16.00 DIF-Brynäs (Hovet)

Dagen är spikad! JGF kommer sitta på sitt vanliga ställe och njuta av denna dag.

Senast DIF spelade dubbelt så gick det inget vidare. Det var när vi torska mot Hv och Halmstad. Men nu känns det ändå bättre på något sätt. Jag vågar tro på minst en seger. Det vore riktigt bra om den kom i fotbollen men tyvärr så känns det säkrare med DIF Hockey. Det är så tragiskt att vara i detta läge i fotbollen och vara orolig för att möta Trelleborg på stadion. Men INGEN skall tro att man kan komma till stockholm och leka hem några enkla poäng i någon sport mot DIF. VI är DIF och ger aldrig upp!

Angående 15 tysta minuter i fotbollen så har diskutioner förts inom JGF och det råder lite delade meningar. Min åsikt är att 15 tysta minuter är mycket bättre än en bojkott. Det är viktigt att göra sådant här tillsammans. Det stärker oss internt och vi visar vårt missnöje med det sportsliga prestationerna i år. Sjävlklart så står vi alltid upp för DIF men vi skall inte tas som en självklarhet. DIF har några utav landets mest trogna supporters på sin sida och det är jag väldigt stolt över. För det är just stoltheten som driver oss. Utan stolthet för skäöden så är vi ingenting. Tillsammans skall vi klara detta, tillsammans skall vi spela i allsvenskan nästa säsong med!

FFF HTB!

Passa er för DIF Hockey!

Frölunda-DIF 1-5

Till att börja med vill jag be om urskäkt för ritkigt dålig research. Skrev tidigare att Wesslan skulle stå men idag var det Riddarn som vaktade buren. SOM han gjorde det! Skönt att se att vi har två ritkigt bra målvakter i år. Mycket hyll till Riddarn!

Jag vill även skriva några ord om kedjan med Josef, Krüger och Engqvist. Sjukt bra lir och underbart att se så pass unga spelare ta för sig och spela så fin hockey. Ny DIF är fött och kommer bli mycket intressant i framtiden.

Det är helt enkelt en fröjd att se DIF lira hockey just nu. Det finns en tanke bakom varje detalj som sker i rinken. De spelar så sjukt diciplinerat och moget i alla lägen. Om vi fortsätter såhär kommer det att bli en mycket trevlig ES-09. MEN vi måste verkligen försöka undvika att ta så många utvisningar. De kommer straffa sig i längden. Sen att alla utvisningar inte är befogade går ju inte att göra så mycket åt. I vissa lägen känns det som att domaren inte hänger med och blir chockade när DIF spelar sin fysiska offensiva hockey. Då plockar de ut spelare för nästan ingenting. Jag kanske är enögd, men det skiter jag i. Min åsikt är iaf så.

Nu riktar vi in oss på lördag. Lutar åt en heldag med JGF då det blir fotboll, hockey och kanske någon (eller några?) öl. Kommer bli en skön natts sömn inatt!

Sov gott DIF-vänner! 


Frölunda-DIF

Dags för match idag IGEN. Det är en sak som är positivt med att hålla på DIF. Just nu är det väl inte jätte kul iofs men en normal säsong så är det sjukt kul.

Japp, då var det Förlunda som stog på schemat. Önskar vekligen vi kunde varit där men pga jobb så går det ju inte. Vad ska man säga om frålunda då? Det finns väl inte så mycket att skriva om egentligen för det är ett sånt där lag som man bara inte bryr sig om. Självklart är de ju som ifk gbg på många sätt eftersom de har samma fans. Men hatet till laget är väl inte lika stort som mot ifk gbg. I övrigt så finns det en hel del att säga om göteborgare för det är väldigt speciella. De må kanske vara "goa och glada" men vafan jag hatar såna människor. Hellre en stad full med Magnus Betnér än en stad full med Claes Malmberg. Det går liksom inte hem hos mig med "käcka" skämt och ordvitsar. Så utgå alltid att det du hört om Göteborgare ÄR SANT!

Dagens match då. Hur kommer det gå? Ingen jävla aning, men har ingen bra känsla. Spikar Wesslan igen idag med så kan det gå vägen men darrar vi bakåt så blir det tufft. Se upp för Josefsson idag, han blir sjukt giftig ikväll...

Hata Göteborg! 

RSS 2.0