Fotboll, Hockey, Fotboll

En mindre dagslägesrapport följer:

DIF U-Malmö FF U 0-1
Idag har det spelats en fotbollsmatch av intresse. En match som inte uppmärksammats så mycket tyvärr. Våra duktiga juniorer spelade mot Malmö FF på Stadion. En fin höstdag på stadion är det inte mycket som slår. Tyvärr gick resultet inte vår väg. Matchen var väldigt viktig då det var Final i högsta juniorligan. Matchen slutade 0-1 till Malmö FF. Trots att våra junisar spelade riktigt bra. Men de kom aldrig till några riktigt farliga avslut. Med undantag för Philips skott ca 5 meter från mål i slutminuterna. Tyvärr gör målvakten en bra räddning och inte mycket mer händer i matchen.
Riktigt kul att se vissa juniorer spela. En hel del ser ritkigt lovande ut. Nu är jag kass på deras namn. Men en riktigt snabb och teknisk vänsterback. Tror att han heter Simon Strand(?). Även Calle Björk på topp är farlig i nästan alla lägen som han får bollen runt eller i straffområdet. Kräver dock mycket mer av Philip, Trimi och Alriksson. Men Strand och Björk är verkligen något att hålla koll på i framtiden.

Timrå IK- DIF 3-6
En match som jag tyvärr missade. Så har väldigt svårt att uttala mig om matchbild och dyl. Men riktigt kul att Staffan får näta två gånger om. Även Otto gör två baljor idag. Men jag är fortfarande riktigt osäker på Owuya. Han gör bra räddningar titt som tätt. Men returerna som han släpper rakt ut i många fall är livsafarliga. Har svårt att tänka mig att backarna verkligen kan spela avslappna med Mark som sista utpost. Ifrågasätta Hardy är väl inte det man gör i första taget. Men jag måste ställa frågan varför Sandberg inte får chansen en hel match. Känns naturligt att killen borde få chansen när han spelat prickfritt tidigare matcher.

Gefle-DIF SÖNDAG 15.00
Tänkte passa på att slå ett slag för årets sista bortmatch i AS. Vore riktigt kul om vi kunde bli så många som möjligt på plats i Gävle. Har en känsla av att vi kan bli ett par hundra uppe i norr imorgon. Det rullar en bil i JGFs regi kl 11.00 från odenplan. Tyvärr är den redan full med packet från tumba. Tjocka, feta, gamla Tumba....den ligan ryktas det om på stan....

HETS!
DERBY 4 November. Vi gav gnaget en chans att tro att dem kan slå oss i år. De tog den....Men nu är det dags att krossa råttorna från Sålna en gång för alla. De skall försvinna från vår serie för all framtid. DIF skall hjälpa till att skicka ner dem i skiten igen. DÖD OCH HAT ÅT AIK!

/Ordf


Vinst utan mål



Kortare historielektion

Under februari 2008 lades grunderna för vad som idag är Jolly Good Fellows. Girken och Marrakech åkte på försäsongsturné under namnet "ABImoPectore", som har betydelsen "av hela mitt hjärta". Denna tuffa gruppering gjorde inget större väsen ifrån sig utöver fylletjut under dagstid i mindre byhålor..


Det var först 1 år senare, sommaren 2009 som Girken stötte ihop med Ordförande och Olle som nya tag för att förena sig i ett kamratgäng med Djurgårdssympatier. Det nya namnet "Jolly Good Fellows" klubbades igenom och en logga med formen som en skelettapa med hatt och käpp utformades. Frågar man oss i JGF vad apan symboliserar får du nog olika svar..

Jolly Good Fellows var nu bildat och djurgårdsaktiviteterna tog fart. Diverse resor till Sveriges alla möjliga byhålor och storstäder har det sedan starten blivit och dessutom mycket nötande i Olles soffa. Några av höjdpunkterna är Kvalsegern mot Assyriska under hösten 2009 samt långhelgerna till Göteborg och Halmstad 2010.
Vi må inte alltid göra våra mammor glada under våra sammankomster men vi har det jävligt fint.


och juste.. död och hat åt aik
******************************************
För er som inte har möjlighet o ta sig till Hovet ikväll kommer en stream upp vid 18.30tiden, hör av er till Girken om den dröjer..

/Girken, Jolly Good Fellows

Veckans!

Slog ihjäl 30 min genom att surfa på den fantastiska lokalsajten jnytt.se. Kan vara en av de sämsta lokala nyhetssajterna jag sett.

Här kommer iaf veckans Hv-supporter. Detta vittnar ganska mycket om standarden i Sveriges "bästa" klack. Är den han som slå på trummaren?

http://jnytt.se/nyhet/35964/veckans-hv-supporter---davor

Läs intervjun och tänk på inlägget om "hört på landet". Någon som stämmer där va?




Mycket nöje, önskar JGF! 

Är det såhär det känns att vara bajen?

Vi pratar lite hockey först...

Ser inte speciellt bra ut för DIF hockey just nu. Två raka 3-0 torskar! Värsta gnaget/bajen syndrome. Jag tror helt enkelt att DIF är sönderlästa i år. Vi försöker spela på samma sätt som förr året men kommer ingenstans. De övriga lagen i ES är bättre i ås och stoppar enkelt DIFs uppspel. Men men, många matcher kvar och det kommer vända. Det viktigaste är ändå att sålna ajk ligger sist! Hata!

Vi går raskt vidare till fussball!
4-4 hemma mot textilbögarna från borås. Anders Svensson är tjock och izuzuki är har skickat in ansökan till spårlöst försvunnen. Dembo gör en skit match. Ikpke gör bort sig några gånger. Kennedy kan man lita på och Petter G är KUNG! Räcker det?
I övrigt var det sjukt kallt och trist på stadion. Fick stå med det äldre gardet halva matchen. Mycket skrik på dommaren och gnäll på det mesta. Olle var i alla fall nöjd med sin nya vinterjacka.

JGF info:
Nästa resa blir Gefle borta på Söndag. Vi rullar 1 bil som redan är full. Dagen innan, alltså på Lördag så spelar DIF U på Stadion mot något lag som jag inte minns. Men ändå, Final i deras serie. Jag är där, är du?


//Forza DIF

Indianjakt

Dags för hockey ikväll mot Frölunda indianerna. Vilket jävla namn men nåt måste man göra för att få Göteborg att bli exotiskt.
Så lite för sent hehe, Streamen Password: tSLU5v/k&
**************
Vad i helvete håller Dembo på med i målet!?! Och Ekong.. men men. Det kändes dock bra med 1 poäng. Men var är publiken?? 5397 på läktaren, pinsamt! Hoppas fan på mer folk till avslutningsmatchen för allsvenskan 2010.
Sen att aikå verkar hålla sig kvar i "finrummet" är rätt trist.
**************
Lite fel att kalla allsvenskan för "finrummet" så som SvFF förstör fotbollen i Sverige men den krönikan orkas inte skrivas idag..
**************
Glöm inte rösta på årets Järnkamin i fotbollstruppen, på jk.se
**************
Igår vann Djurgårns Juniorer semifinalen mot Norrköping och möter Malmö FF i finalen den 31 okt i Stockholm, samma dag som Djurgårn möter Gefle borta. Vilken av matcherna är herrskapet sugna på?
**************
Någon som vet ifall brajen gått i konkurs än?


/girken
Död och hat mot SvFF och aik.
tifo

Mer än HAT

Att beskriva morgondagens match med ord är väldigt svårt. Det är så mycket känslor bakom detta möte. De som bor eller har bott i Jönköping vet exakt vad jag talar om.

Att växa upp i en stad med så självgoda männsikor helt utan självinsikt är fan inte lätt. Att diskutera hockey med en Jönköpingsbo är som att prata att prata invandringspolitik med en maskros. Det går helt enkelt inte. Jag har i många år försökt att diskutera med dessa onaturliga individer. Helt utan framgång. Om någon lyckats så får ni gärna skriva en kommentar om hur ni lyckades.

Idag tänkte vi presentera de 10 vanligaste självklarheterna som gäller för Hv fans:

1. De är övertygade om att de vinnit flest SM-guld i Sverige.
2. Om de blir tveksamma att de har vunnit flest så svarar de istället Leksand eller Färjestad.
3. De HAR Sveriges bästa och mest trogna klack.
4. Deras arena är Sveriges bästa på alla sätt.
5. Hv är enda laget som drar fullsatt varje match.
6. Utan trumma är man ingen riktig klack.
7. Alla Stockholmare är otrevliga idioter.
8. Man SKA grilla korv på bortaresor.
9. Alla ES lag tar ramsor från Hv och gör om dem.
10. Hv har producerat fler NHL spelare än DIF.

Här kommer sanningen på dessa påståenden:

1. Hv har endast 4 SM-guld. ALLA vet vilka som är Mästa Mästarna!
2. Fel, fel, fel....se ovan
3. Ok, alla tycker olika men fråga någon "expert" och han svarar INTE hv. Men sämst sittplats har de garanterat!
4. Betong, sämre bortstå än Lhc säger väl allt?
5. Det ryktas om att hv ger bort biljetter till lokala skolor för att fylla arenan....
6. Med trumma är man pajas! Inget snack!
7. Jönköpingsbor är otrevliga
8. Ehh nej
9. Haha, preciiiiis så är det. VAKNA!
10. Bull fucking shit! Orkar inte räkna men gaaaanska otroligt va?!

Här generaliserar vi! Ni som känner er träffade, ta åt er. Vad ni andra gör skiter vi i...

Här och nu vill jag ha fler "sanningar" från hv-fans. En hört på landet liksom. Kan bli en rolig serie av detta. Inled kommentare med "Hört på landet".....osv. Detta drar igång NU!

//Död och hat åt hv


Fortsätter på den inslagna vägen

Värsta update dagen idag....Här kommer mera...

DIF-Brynäs 4-3

Efter att ha suttit ensam på ett hotellrum i Karlstad. Kollat på en halvdålig stream med kass uppkoppling. Då infinner sig en sjukt skön känsla av välmående. Till och med den 6 månader gamla, ljumna pepsin i den trasiga minibaren smakade bra som seger dricka. Känslan jag har inom mig efter denna otroliga kämpasegern är total! Finns inget bättre än att se DIF hockey kämpa sig till 3 poäng. Detta efter att ha legat under med 0-3!

0 fucking 3!

Jaja, Borken sa en gång att de var det jobbigaste resultatet att ligga under med. Han må vara lite av en DIF profil. Men 0-3 är ändå 0-3. DIF krigar och visar hjärta. De visar stolthet att försvara vår sköld på vår borg. Idag visar de att det inte ska vara roligt att spela på Hovet mot DIF.
Dagens domarinsats måste nämnas. Jag sammanfattar det med ett ord, KATASTROF! Fy fan vad dåliga de var. Man är nästan glad att han inte är svensk dommare. JGF har tidigare uttryckt hat mot idioten Wolmer Edqvist. Men denna pajas från utlandet var riktigt hemsk. Sen hade han troligtvis raggat upp några linjemän från solna på vägen till Hovet.

Måste passa på att berömma lite spelare också. Daniel Brodin, han får inte mycket speltid idag men sen åker han in och våldtar sommervouri i arselt så det stänker bajs. Fan vad gott att se Brodin visa lite power. Sen gör Norman en helt grym insats. Som vanligt får man nog säga nu! Men vändingen kommer när Sandberg kliver in i kassen. Han spelar med ett stort lugn och grym pondus. Backarna slappnar av lite och vågar kliva upp i banan. Då skapar vi hårt tryck mot brynäs som inte kan hålla emot. Vi får verkligen hoppas att Sandberg får fortsatt förtroende i målet i några matcher nu. Annars blir jag grymt besviken på ledningen. De måste se det vi alla såg idag.

// Älska DIF! 


Sveriges sämsta!

.....Sittplats....Ståplats....Fans.....JGF....Blogg.....SÄMST!

Som många kanske har förstått bygger denna blogg på en hel del ironi. Speciellt när undertecknad skriver sina pissiga inlägg. Nu är det dags för en uppdatering...

Vad händer i JGF?
Senaste nytt är att vissa flyttar från skithålet Jönköping till vackra fina Sthlm. Vissa flyttar från ruttna östergötland till ehhh humm svarta affelandet.
Någon har fått jobb och blvit kickad ur armén. Tack gode gud för detta!
Dags för resa snart!?

Fotboll:
DIF Fotboll tågar på lite i AS. Det går lite upp och ner men de matcherna som varit på Stadion har varit riktigt bra. Känns som att säsongen är över typ. Men vi hoppas fortfarande på en 4:e plats som kan resultera i europaspel. I fall så skulle kan vi garantera att JGF är med i Europa (Prag var awesome!).

Hat: Måste bara uttrycka min lycka över att gnaget är otroligt nära att få kvala sig kvar i AS. Jag vet hur det känns att stå där. Stå med gråten i halsen och vara nära att ryka mot ett tattarlag från tälje. Men skrattar bäst som skrattar sist. Funderar starkt på att skriva en liknande låt som gnaget gjorde till DIF och bajen. Känns som att det händer en hel del inom fotbollen i Sverige. När jag säger Sverige menar jag sjävlklart Sthlm eftersom ingen bryr sig om gefle, åtvidaberg och johan mjällby eller vad fan de nu heter. Jaja, de kanske är bättre än oss. Men de finns inte och ingen bryr sig om dem förutom de lokala byborna.


Hockey:
Inte riktigt lika roligt i år som förra året. Men på något sätt känns vi ganska lättlästa och saknar riktiga uppspel. Jag hoppas att Hardy tar tag i problemet och vänder på detta omgående. riktigt kul att se ungdomarna ta för sig i DIF. Norman anser jag är årets komet och skall därför hyllas av JGF. Vi kräver mer av spelare som Ölvestad, Mackan och Ekman. Prestera eller dra! Men det kommer, det kommer.... 
Det är en skam att ligga efter äckliga gnaget i ES. Men om vi väntar till slutspel så kan de vänta till kvalserien. Ordningen skall återställas!

Hat 1: Det hör till att smitta ner bloggen med lite hiv snack. Riktigt kul att det verkar gå bra för Hv i år. Vill passa på att säga följande, VAD VAR DET JAG SA! Bremberg kommer aldrig i helvete att prestera 100% i något annat lag än DIF. Så jag vill tacka hv för att de betalar Brembergs lön denna säsongen. Han lär väl knappast stanna ett år till när han fått bo och umgås i Jönköping ett helt jävla år. För övrigt är det helt underbart att ni får känna på motgång. Hoppas av hela mitt hjärta att ni åker ur! Ni är skit!

Hat 2: Inom en snar framtid kommer allt att bli som vanligt igen. Sorkarna från det svarta hålet, solna. De skall sparkas tillbaka där de hör hemma. Hovet är vår borg och skall det förbli. Vi hoppas av hela våra hjärtan att ni åker ur i både ES och AS. Ingen vill ha er i svensk elitidrott.

----------------------------------------------------------------------------------------

Blev ett ganska långt inlägg här. Kul med lite update. Hoppas verkligen att vi slipper otrevliga kommentarer från stora, tuffa och arga hv fans. Men ack så roliga de kan vara. Ni skall veta att ni kan faktiskt kan förgylla min vardag ibland. Så tack och bock!

På återhörande!

// HATA

2HYSCH10

Då har man besegrat gnaget 2 ggr under samma säsong! det var ett tag sen..



Visionfruit bjuder dessutom på lite musik

RSS 2.0